Zaquan Adha Bukan Gay Dan Cintakan Ayu Raudhah

Zaquan Adha dilabel sebagai gay? Haha.. Ni mesti ada mamat gay yang bajet maskulin habis and seksi dan mampu nak mengorat Zaquan Adha lepas tu frust menonggeng sebab tak mampu berbuat begitu. Haha.. Tapi kalau bukan mamat gay yang tinbulkan isu ni, maybe pesaing kepada Zaquan Adha yang nak berebut si Ayu Raudhah kot. Hohoho.. Seriously aku tak faham kenapa Zaquan Adha boleh tangkap cintan dengan Ayu Raudhah sebab bagi aku, diorang macam tak sesuai la. Pastu personaliti Zaquan Adha dengan Ayu Raudhah macam jauh beza kot. Senang citer bagi aku Ayu Raudhah tak lawa! Wakakaka.. Mampoi la Zaquan Adha nak cakap apa pun.

Zaquan Adha ni orang Seremban je. So member kepada member aku jugaklah. Walaupun aku tak pernah bau kasut dia lepas main bola tapi ada la kenalan-kenalan aku yang rapat dengan dia. Kiranya kawan aku ni kalau dia hari-hari main bola masa kecik dan ditrain ayah si kembar ni, maybe boleh jadi superstar jugakla. Walaupun main bola pakai kasut Sparx je masa tu. Muahaha! Tak mungkin sangat-sangat la si Zaquan Adha ni gay sebab bapak dia garang and tegas, displin tinggi kira pandai didik anak la. Pastu tengok la taste kembar dia si Aidil Zafuan tu, kawin dengan Rita Rudaini kot. Walaupun tua. Muahaha!  Tapi baik poiiitt!!

Nak tahu apsal aku cakap diorang tak sesuai? Tengok gambar dekat bawah ni cukuplah.

39 thoughts on “Zaquan Adha Bukan Gay Dan Cintakan Ayu Raudhah

  1. Lucas

    Hmm.. I rasa nak ketawa baca statement Ayu Raudah kat newspapaer. Dia pulak yg sibuk lebih.

    I rasa fakta dlm blog ni terlalu salah atau tak faham konsep. I pasti ramai org maybe termasuk org dlm blog ni, masa zaman2 nakal sekolahnye pernah melakukan kegiatan tertentu tu. Ramai yg cuba yg menafikan wpun ada melakukan. Tak payah bohong la…

    Bukan la bermakna org tu gay kalau dia main dgn mamat lembut atau mak nyah. Naluri dia masih minat dgn perempuan.. Cuma nak melepaskan nafsu. Tak semestinye dia akan main bontot.. isap2 pun OK. Seperti Zaquan.. bukan la I nak memburuk kan dia.. sememang nye housemate saya pun pernah melakukan benda2 tu dgn dia. Sedih barangnye agak kecik.

    Kekadang rasa nak ketawa nak putar belit kan fakta.

    Nasihat saya.. mengaku saja la Zaquan.. minta maaf dan kata la seperti biasa.. semua org pernah nakal. Nanti lagi ramai pulak kantoi lak.

    p/s: Ramai sungguh org yg hipokrit

    Reply
    1. Lucas

      Kekadang rasa nak ketawa nak putar belit kan fakta.

      correction:
      Kekadang rasa nak ketawa tgk wartawan nak putar belit kan fakta.

      Reply
      1. Lucas

        I comment based on my personal experience. Kalu u pernah belajar kat U.. mana mana kolej asrama.. kalau yg muka elok sikit tu pasti pernah. Begitu la juga dgn Zaquan. Actually my housemate bukan saja pernah buat dgn Zaquan.. malah ada 3 lagi footballers team malaysia yg famous tu. Nama rahsia. Gambar sulit pun ada.

        Reply
        1. Lucas

          Bagi I.. pandai makan kena la pandai simpan. Silap terbesar yg Zaquan buat..ialah melibatkan Ayu. Should never ever allow her to give any comment.
          Bertapa hebat pun mereka bercinta.. just keep quiet. Tutup mulut and people will forget. Biarkan saja org tu nak burukkan or telling the real story. Kalau dah cinta sgt.. kawin saja la cepat…

          TGk Zafuan tu.. wpun pun org bising2 dulu.. dia diam saja.. and now.. semua dah OK kan.

          Reply
        2. Hamba Allah

          Ingat tuhan la bro. ak x kire sape btol or sape salah, yg pasti ak jijik ngan ko coz menyebarkan kemungkaran ngan membuka pekong org lain (kalo bende tu betol la). bertobatlah sebelum terbit mentari dari ufuk barat.

          p/s; aku pon dlm kategori “mka elok sikit” n pernah duk U, Kolej n asrama gak. tapi aku x pernah buat bende haram jadah tue. ko betulkan statement ko balik, bukan sume pasti pernah buat, cume org yg lemah iman je yg terlibat.

          Reply
        3. cipot cedot

          sungguh klaka dowh mengomen ko nih rich..
          kalau nak berterus terang ponx yah la sampai nak aib kan dr sndr..
          xyah la sampai nak tunjuk kurap ko kat suma org..
          mahkluk jenis apa la yg x taw malu mcm ko nih..
          main tenang ckp jerk..
          aduyyy laaa…..

          ap statment ko td??/
          lelaki muka elok skit musti penah buat??
          pelancau…
          ko ingt suma manusia mcm tuh ker..
          for ur info, aku budak ipt n aku pon ada rupa..
          but xdek la sampai menyangap nak soh budak2 lembut nih isap batang aku…
          walaupon aku penah ber roomate kan seorg lelaki lembut..
          but x penah lagi la buat bende2 terkutuk mcm ko ngan kawan2 ko buat tuh..
          n aku rasa si zaquan nih x mcm tuh..
          korg tuh perasaan lebih..
          da x dek betina ke kat dunia nih..
          leki gak korg carik…
          aduyy laaaaa
          .-= cipot cedot´s last blog ..PaGi Yg CeRaH =-.

          Reply
  2. suffi

    nie la manusia suke memburukkan org len…kalo ye pon ko dah tau citer tu…tak yah la kecoh2 cukup ko sorg je la tau..ape yang ko dapat…bukan nak backup sape2..cuma sedey gan certain people yang lagi suke tgk cerita org len berbanding citer diri sendiri..huhuhuhu..
    wasiat jibril a.s kepada Rasulullah s.a.w
    berbuatlah apa saja yang ingin kamu lakukan tp AWAS kamu akan di balas.

    Reply
    1. Richie Post author

      bukan ak kecoh. dah meman keluar dekat tv3 malam tu.
      so lebih baik kita bgtau apa yg betul kan.
      aku suka dengan sunnah yang kau bg tu.
      baut sesuatu mmg semua kena fikir.
      tapi tak semestinya akan puaskan hati semua orang.

      ingat apa yang wajib kita kena buat dekat dunia ni as seorang umat islam.
      berpegang pada tu, sesungguhnya balasan baik yang diterima.

      Reply
      1. Lucas

        Apa apa pun I harap.. benda2 mcm ni tak membantutkan mutu bola sepak negara kita.. Hal2 private ni.. kita tak yah la campur.. bukannye kita dapat apa pun..

        Reply
  3. lankapo

    aku pun lebih kurg handsome jugak, main bola kecik jek..ping pong masa kat u.

    tak de pun nk isap isap ni hahaha

    ooo klu handsome mesti kena isap la haha
    statement tk hengatt

    zaquan dgn ayu raudah ..mm ok jek
    sejak dua menjak mng emas ni popular la pemain bola kita..dulu langsung tak layan.

    skrg usik sket jek terus muka depan haha
    gud2 publisty
    .-= lankapo´s last blog ..By: Show me the money – MyBlogLog =-.

    Reply
  4. illy

    aq stuju sgt larh.,
    zaquan ngan ayu 2 mmg xspadan langsung.,
    diowang 2 xsrasi langsung.,
    tp klau diowang 2 da btol2 bcntan, p lantak lah.,
    hati msing2 xsame…..

    Reply
  5. azfa

    *Kalu u pernah belajar kat U.. mana mana kolej asrama.. kalau yg muka elok sikit tu pasti pernah.*

    umang yai…den skolah laki..tak ponah buek mondo2 tu..
    .-= azfa´s last blog ..Mesra =-.

    Reply
  6. cassandra

    aku pun rasa ayu raudhah tak lawa.. zaquan sesuai muka2 ala2 nora danish, cumil2 gitu.. lisa surihani ke.. auwwwww!

    Reply
  7. cipot cedot

    woi john…
    asal ko panas zakuan nagn si ayu nih cpl..
    aku taw, ko minat kat minah nih gak kan..
    tuh sbb ko panas..
    harharhar..

    woi..ayu nih cun dowh..
    kat gambar memang muka mcm gampang skit..
    tp kat lua boleh lahan arr…
    aku penah tengok faece tu face, siap bertepok bertampa lagi..
    tuh pon kalau korg nak cayer ar…

    tp yg pasal gay tuh memang x boleh blah…
    apa punya manusia tah…
    bengong.,…
    .-= cipot cedot´s last blog ..PaGi Yg CeRaH =-.

    Reply
  8. red

    aq sbnrnye minat giler…………….kat zaquan n aq x ske tgk dye ngan ayu……….bkn perw kalu bce kisah ayu ngan pekin 2 ase cam dye x layak jerw untuk zaquan……bkn baba jeles tp hakikat…….tp kalu tgk gmbr zaquan dye pn lbh kurang gak……entah le nak wat cm ne ….ney ler dunie dyeorg………bercinte n putus cinte pekare biase……tp pe2 pn zaquan adelah idola aq dlm sukan………peace

    Reply
  9. Pingback: Artis Jadi Duta Kedai Gunting Rambut Babu • RidzuanRichie.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge