Ular Sawa Gedebak-Gedebuk Besar

Perghhhh! Serious ini gambar ular paling besar aku pernah tengok. Dah macam dalam movie Anaconda dah aku rasa ni. nasib baik ni jenis ular sawa, pergerakan mesti lembab sikit. Kan? Ular sawa gerak lembab kan?

Kalau ular jenis lain, tapi sama besar dalam gambar ni. Mak aihhhh.. Dah boleh berdoa dan mengucap banyak-banyak dah aku rasa tu dow. Maunya kena ngap nanti. Muahaha!

Kalau tengok dalam gambar ni, tak tahulah dekat negara mana hutan ni. Nak kata dekat Malaysia boleh jugak. tapi anggaplah daripada negara Asia. Berbangga gak lah kan.

Tapi kalau kena ngap dengan ular ni, tak sempat nak bangga dah. Huhuhuhu!

25 thoughts on “Ular Sawa Gedebak-Gedebuk Besar

  1. Pingback: Tweets that mention Ular Sawa Gedebak-Gedebuk Besar • RidzuanRichie.com -- Topsy.com

  2. adie

    ular ni die dpat kat Kalimantan,Indonesia..ade kuar kat berita kat sini..tapi klau diorang tipu,tipu la gak aku..tpi aku rasa btul,ingat lagi cerita Anaconda Blood Diamond??kan die wat pengmbaran kat kalimntan..
    .-= adie´s last blog ..Fight without rules (18 SG) =-.

    Reply
  3. cinta.com

    ular ni kalau dia x puas hati ngan blogger kat malaysia .. agak2 berapa ramai blogger boleh sekali masuk kat dalam perut dia tu? hehehe… roti kaya + ridzuan richie + mohd zulfadli + mat kepoh + Red Mummy + nara …sapa lagi nak join? sapa? hahahaha…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge