3 articles Tag rumah sewa murah

Kadang Kala Suwey Itu Menguntungkan

platinum victory

Kelmarin kawan aku ada buat open house kecil-kecilan dekat rumah sewa baru dia, di Platinum Victory berdekatan Taman Melati, Kuala Lumpur. Kalau lalu MRR2 straight nak pergi ke UIA tu mesti nampaklah tepi jalan.

Aku masuk-masuk je rumah tu, terasa diri ini suci sangat dan putih bersih sebab masuk rumah sewa yang sangat selesa dan kemas. Perabot bukan calang-calang dengan dapur serba lengkap.

platinum victory

Aku terasa sangat jeles dengan keadaan rumah sewa yang sebegitu. Hohoho! Aku tanya Juju berapa sewa rumah tu, dia jawab RM1200 fully furnish. Perghhh! Murah gilaa kott.. Sebab aku pernah usyar area ni sewa dia dalam RM1800 without furnish apatah lagi kabinet dapur tu semua. Continue reading →

Rumah Sewa Baru Di Seremban Dijumpai

At last! Kitorang dah jumpa markas baru kitorang. Dalam erti kata lain, kitorang dah jumpa rumah sewa baru kitorang. Hohoh.. Tempat baru ni memang style! Nak-nak lagi rumah baru pulak tu kan.

Memang langkah kanan la brader yang advertise dekat OLX. Dia baru first time berjinak-jinak dengan bidang hartanah. Dia nak belajar buat duit dengan rumah sewa ni. Setakat ni baru satu je rumah dia ada. Baru iklan, aku terus sambar. Haha!

Rumah baru ni lagi compact daripada yang sekarang ni. Sangat sesuai untuk orang bujang yang takde anak lagi. Muahaha! Bilik rumah ada 3 and toilet ada 2. Dah kira ok la tu kan. Sewa pun sangat berpatutan. Nampaknya lepas ni nak uruskan tukar alamat untuk no telefon, Streamyx and Astro.

Aku Kembali Ke Rumah Bujang

Dapatkan Rumah Sewa Idaman

Wahai orang bujang sekalian termasuk sekali dara-dara pingitan yang duduk rumah sewa ala-ala bujang, apa khabar semua? Hehehe.. Sekarang aku dah turut serta menjadi seperti korang setelah sekian lama aku duduk di bawah ketiak ibu aku. Hohoho.. Biasalahkan, dah kata anak tunggal. Mestilah duduk bawah ketiak ibu je kerja aku kan. Ahah! Tapi aku tidaklah semanja anak bongsu seperti member aku iaitu saudara Ahmad Kamil yang lebih popular dengan nama Mat Pau.  Dah lama aku rindukan keadaan berjauhan dengan keluarga dan bersama-sama rakan bujang lain yang ingin meneruskan perjuangan mencari rezeki dan ilmu agar dapat memberikan sesuap nasi kepada setiap 4 isteri tanggungan masing-masing bila dah berkeluarga kelak. Kan best kalau rebus pasir dapat jadi nasi. Taklah susah nak bagi makan. Hohoho!

Continue reading →