Category Archives: Uncategorized

Kejadian Tanah Runtuh Hulu Langat 2011

Tragedi di Hulu Langat yang menimpa Rumah Anak-Anak Yatim dan Anak-Anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa betul-betul menyayat hati orang ramai. Sebilangan daripada penghuni dan penjaga di situ menjadi mangsa kepada runtuhan tanah di lereng bukit berhampiran dengan institut tersebut.

Diorang yang tengah bersiap-siap untuk menhgadapi majlis sumbangan derma oleh FINAS pada pukul 5 petang dikejutkan dengan runtuhan tanah pada pukul 2.30 petang semalam. Mangsa kejadian dikatakan sejumlah 25 orang.

Ada yang terperangkap, ada yang terselamat dan ada juga yang maut. Innalillah! Aku dapat tahu berita ni pun malam tadi sebab busy sikit dengan majlis open house kawan aku dan kerja-kerja lain. Continue reading

David Beckham Bersama Fixie

david beckham, fixie

Dangg! Aku tak sangka David Beckham pun ada hati nak guna basikal Fixie ni. Kalau ada orang record video David Beckham tengah pusing-pusing pekan dengan fixie ni baru aku interested nak beli. Hahaha!

Aku tak yakin yang David Beckham beriya-iya nak berpeluh-peluh dengan naik fixie ni. Lainlah macam Lance Amstrong, memang ada record video dengan geng-geng dia buat hal dekat jalan raya dengan fixie. Tu baru cool! Continue reading

Isu Nasi Lemak Punca Obesiti Pelajar Sekolah

nasi lemak

Baru-baru ni Jabatan Kementerian Kesihatan mengenakan undang-undang terhadap peniaga kantin. Mereka hanya dibenarkan menjual nasi lemak hanya seminggu sekali.

Ramai yang tidak bersetuju dengan undang-undang itu. Kalau aku masih sekolah lagi, aku 170% tidak bersetuju terhadap undang-undang tu. Mana boleh! Kitorang ni budak-budak sekolah memang dah kira rutin dah makan nasi lemak tu. Continue reading

P1 Wimax Bakal Tingkatkan Kelajuan Dibantu LTE

p1 wimax, kids , cute kids

P1 Wimax merupakan salah satu pembekal servis sambungan internet tanpa wayar yang makin maju kehadapan. Jika sebelum ini ramai yang masih ragu-ragu dengan kebolehan dan teknologi yang cuba dibawakan oleh P1 Wimax.

Kini pengguna tetap teknologi 4G yang dibawakan diorang semakin lama semakin ramai sehingga hampir mencecah setengah juta pengguna. Masa aku duduk dekat KL aku sempat menggunakan perkhidmatan P1 Wimax ni. Sangat memuaskan! Continue reading

Prototaip Sebuah Netbook

netbook

Ini kali pertama aku jumpa netbook yang bogel macam ni. Boleh nampak semua yang ada dekat dalam tu. Hehehe.. Netbook ni kawan aku yang bawak nak bagi tengok specification netbook ni.

Netbook ni boleh tahan hebatnya dan memuaskan hati aku. Tapi kalau untuk jangka masa yang panjang tak tahu la boleh tahan berapa lama tahap optimum usage dia. Ngee! Continue reading

Mitos Mengenai Pengisian Minyak Petrol

Sekarang ni aku bukan nak cakap pasal benda yang boleh menjimatkan penggunaan minyak petrol korang. Aku cuma nak tanya pendapat korang mengenai beberapa mitos mengenai minyak petrol yang selalu aku dengar.

Kalau ada yang setuju atau tidak setuju dengan mitos ni, sila berikan penjelasan korang. Hohoho! Atau korang sendiri nak kongsi pasal mitos minyak petrol ni. Continue reading