Cara Memaksimumkan Penggunaan Maybank2u

Maybank2u New Look

Aku menggunakan Maybank untuk dijadikan tembok penghalang aku daripada menjadi begitu boros. Iaitu dengan menyimpan wang ke dalam akan sedikit sebanyak menyukarkan aku daripada menggunakan semua wang yang aku ada. Hahaha.. Tapi ternyata matlamat aku itu sudah jauh terpesong setelah wujudnya Maybank2u online. Aktiviti belanjawan aku semakin mengganas dengan membeli apa saja yang boleh dibeli secara online seperti domain, servis, ebook dan segala produk fizikal yang lain. Aku tahu Maybank2u ni memang telah diguna pakai oleh orang ramai terutamanya untuk yang kaki online. Aku rasa aku seorang yang menggunakan Maybank2u dengan luar biasanya. Haha.. Sebab aku bukan setakat menyimpan, mengeluarkan wang dan menyemak baki duit yang aku ada. Cara-cara aku memaksimumkan penggunaan Maybank2u adalah :

  • Membeli ebook Internet Marketer tempatan dan luar negara
  • Topup credit handphone
  • Membayar servis atau perkhidmatan dari mana-mana pihak
  • Menerima pembayaran daripada affiliate yang aku join
  • Menerima pembayaran daripada pembeli produk reseller aku
  • Verify pengiklanan Google Adwords
  • Transfer duit dekat ahli keluarga
  • Terima duit daripada ahli keluarga
  • Menerima gaji setelah melakukan sebarang servis
  • Membayar bil Streamyx suatu ketika dulu (Bayar Celcom Broadband boleh ke?)
  • Menyemak cara memohon insurans, credit card dan pinjaman bank
  • Membeli-belah di Maybank2u dan membayar secara online.

P/S: Ada satu je yang aku belum buat lagi.. Bermain Stock Exchange melalui Maybank2u.. Maybe one day..

20 thoughts on “Cara Memaksimumkan Penggunaan Maybank2u

  1. Richie Post author

    shamxo > sham..ajar aku main stock exchange nanti..hehe

    awang > hoho.. aku pun bayar untuk streamyx je..tp dengar2 dah byk tmbah

    Reply
  2. Richie Post author

    titan > akaun kau mmg la.. masyhur duitnya! haha

    mazuki > yeke? tp kau bukan kena byar pun..kan kau special..haha..

    Reply
  3. farahaznil

    hohhoo..aku br je buat br2 ni..tp xboleh ma…CIMB click ke..maybank ke..hahhaa..dia ckp aku punya akaun remaja maaaa…huhhuu..tensen aku..dah tu pinjam plak card ATM mak aku..skali aku gondam punya dondam kat internet..tak psl2 kena suspended..sbb aku lupa dia punya pasword..ekekekeke..mak aku tak tau lg dow..huhhu

    Reply
  4. pedagangIT

    penyakit IM di malaysia ,
    aku pun dah kena penyakit nie… yang mana duit kami banyak abis bila tgk duit kat maybank bank…

    mula la beli itu ini untuk projek projek akan datang…

    untuk aku x membazir … aku nak kena bukak hsbcamanah.com.my
    boleh bukak sub akaun untuk simpan dalam jangka yang kita mahu…

    so start la simpan untuk kawin!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge