Beli Kereta Tanpa Lesen Memandu

Aku sekarang ni kerap mengungkitkan isu awek, lesen kereta, kereta dan masa depan. Aiisshhh! Kan senang kalau family aku banyak duit, daripada dulu lagi aku dah amik lesen kereta. Kadang-kadang bila dah ada duit, masa pulak takde.

Ok sekarang ni, aku dah ada duit dan masa jadi aku dah pun amik lesen kereta tapi tak lopeh laie P haaaa.. Lesen L pun terkial-kial nak kluar. Kimakzi punya amoi Inmaju. Hoho!

Bila dah ada lesen kereta, kenalah beli kereta ye tak. Bila dah ada kereta barulah ada awek. Auuummmm! Aku rasa awek sekarang memang demand taknak naik motor or public. Huhuhu..

Korang faham maksud aku kan? Ehem2!

Tapi sebenarnya, takde lesen pun dah boleh beli kereta. Cuma macam mana nak drive kalau takde lesen kan. Aku ada research dekat Google yang memang boleh lepas beli kereta tanpa lesen.

Ada kawan aku pulak cakap, kena ada lesen L baru boleh beli. Ada sorang lagi kawan aku cakap, eyhhh tak boleh lah beli kereta takde lesen. Aku rasa boleh je beli kereta macam-macam mana pun kan.

Cuma kita je lah yang kena pandai deal dengan orang jual kereta tu. Diorang punya komisyen besar gak tu jual kereta. So, pandai-pandai lah kita mintak dia buat kan. Hohoho!

Agak mencabar jugak bila dah berumur ni, macam-macam benda aku cuba buat sendiri. Terasa kembang hidung kalau accomplish. Hohoho.. Benda-benda macam ni memang kita kena amik tau weyyy!

Bukan macam anak orang kaya duduk mengangkang je kat rumah. Muahaha!

26 thoughts on “Beli Kereta Tanpa Lesen Memandu

  1. cinta.com

    dulu start aku beli keta pun aku xda lesen lagi.. pastu baru belajar bawak keta perlahan2.. dah dekat nak 3 bulan baru aku p amik lesen.. memang mencabar kalo bawak keta xda lesen.. kalau jumpa traffic terus drift mcm dlm tv tu..wahahaha…

    p/s jgn contohi aku.. nasib aku mungkin baik.. nasib korg mungkin sehari dah beli keta sok dah kena saman gara2 polis traffic buat blok depan pagar umah korang…hahaha

    Reply
  2. Kamal Mustafa

    Emm kalau tahun 2000 dulu,maso den nak boli keto dealer memang mintak lesen,maso tue “P” dah.Uih…dapek ajo “P” melonjak-lonjak ati nak bole keto.Tapi skrg nie taktaulah pulak kalau takdo lesen boleh boli keto.Setahu den keto Lombu,keto sorong, yo..takyah pakai lesen,

    Reply
  3. lesen huuhh

    huuuhh lesen..maser beli kete thn 2006..xder lesen .pnjm lesen kete ayh.tp i owner..skrg 2010..i xder lesen gak lg~~kete ayh i pakai..haaaha..jom amik lesen samer2 ~~:P)

    Reply
  4. Pingback: Awas Kalau Si Perempuan Merayu Teman Ke Salon • RidzuanRichie.com

  5. Pingback: Hargailah Aku Pemandu Yang Istimewa • RidzuanRichie.com

  6. mrnorthboy

    aku rasa owg xdak lesn lg bawak cermat dari owg ada lesen…sbb owg xda lesen nie penakut skit bawa laju2…x r mcm owg ada lesen pantang owg laju ja…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge